Efter en længere periode med hjemsendelse i både 2020 og 2021 grundet corona, er hjemmearbejde for alvor blevet et aktuelt emne blandt danske virksomheder. Dansk Industri skønner på baggrund af undersøgelser, at dobbelt så mange danskere vil arbejde hjemmefra efter coronakrisen sammenlignet med før. I forlængelse heraf vil dette speciale afdækket hjemmearbejdets indvirkning på trivsel/well-being i organisationen. Hertil kunne tematikker som samarbejde, vidensdeling, ledelse, work-life-balance, sygefravær eller motivation blive aktuelle. Vi forestiller os at tilpasse specialets problemfelt i forhold til relevante problemstillinger i virksomheden. Vi er særligt interesseret i at undersøge, hvordan en specifik virksomhed på nuværende tidspunkt (efter ophævelse af restriktionerne) arbejder med hjemmearbejde, samt hvordan de fremadrettet kan fremme trivslen i hjemmearbejdet.Vi ønsker at samarbejde med en virksomhed, som arbejder aktivt med hjemmearbejde og er interesseret i at sætte fokus på medarbejdernes trivsel i forbindelse med dette. Vi håber på at kunne bidrage med input til initiativer, der vil fremme trivslen.Vi er to kandidatstuderende på cand.merc.psyk. på CBS med særlig interesse i mennesker i organisatoriske sammenhænge samt menneskelige faktorers betydning for ledelses- og forretningsprocesser.Ved siden af studiet arbejder vi begge to med en bred pallette af HR-opgaver i to forskellige private virksomheder.
Vi håber på at kunne bidrage med ny viden på området og herigennem være med til at fremme trivslen i organisationen. Dette kunne konkret betyde input til trivselsinitiativer. Meget forskning viser, at der findes en stærk sammenhæng mellem trivsel og performance på jobbet, hvorfor det som organisation kan være utroligt værdifuldt at arbejde aktivt med trivsel. I en tid hvor hjemmearbejde fylder mere og mere på arbejdsmarkedet er det vigtigt som virksomhed, at rammesætte og arbejde strategisk med netop hjemmearbejdet, for at sikre både trivsel, performance samt konkurrencedygtighed.
Gennem hele vores studietid har mennesket i organisationen haft vores primære interesse, hvorfor tidligere projekter, herunder vores bachelorprojekt, har haft fokus på netop dette. Det er i den sammenhæng blevet tydeligt for os, hvordan et organisatorisk fokus på individet kan være utroligt værdiskabende for både organisationen og den enkelte medarbejder. Vi finder det derfor meget motiverende at arbejde med individet i fokus. Coronapandemien har skabt et helt nyt udgangspunkt for måden at se arbejdsformer på, hvilket gør bl.a. hjemmearbejde til et meget aktuelt emne både forskningsmæssigt og som virksomhed.
Vores uddannelse (cand.merc.psyk) giver os en helt unik forståelse for både individet og den organisatoriske kontekst. Den erhvervsøkonomiske forståelse hjælper os til at forstå virksomheders mål og behov, mens psykologien hjælper os til at forstå den rolle, mennekes motivation, følelser og vilkår spiller, når målene skal opfyldes. Vores bachelorprojekt fokuserede på well-being i digitalt arbejde, hvilket gav vores samarbejdsorganisation faglige input til deres strategiske arbejde med både arbejdsformer og samarbejde i deres organisation. Vi oplevede samarbejdet utroligt givende og lærerigt, hvilket også resulterede i et godt resultat.
This student has not written a bio yet.
This student has not written a motivation yet.
Get started on Excelerate for free and browse all talents and project proposals on Excelerate - no hidden fees.
Talent profiles
Project proposals for collab
© 2024, All Rights Reserved