Hvordan foregår et projektsamarbejde med studerende?

Excelerate matcher jeres virksomhed med studerende og deres bachelor- eller specialeemne, som I er interesseret i at samarbejde med.

Excelerate faciliterer hele processen op til det punkt, hvor et samarbejde med en studerende er bekræftet. Læs mere om hvordan vi matcher jer med studerende og deres projektemner herunder.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 1: Opret konto

Opret konto

Opret en professionel konto på Excelerate-platformen. Når du har oprettet din konto, forbinder du den med din virksomhed.

Har I endnu ikke en virksomhedsprofil, bliver du automatisk administrator af virksomhedsprofilen, når du forbinder din personlige konto med jeres virksomhed.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 2: Udforsk bachelor- og specialeemner

Udforsk emner/oplæg

På platformen kan I browse og finde emner- og oplæg, som I synes er interessante. Det er 100% gratis og uforpligtende at bruge vores platform til at lede efter emner – uanset om det er bachelor- eller specialeemner.

Excelerate-teamet kontakter jer, når nye emner- og oplæg, der passer til jeres virksomheds interesser og behov, kommer live på platformen.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 3: Inviter til samatale

Inviter til samtale

Når du har fundet et emne, der matcher dine interesser og behov, sender du en mødeanmodning til den studerende via platformen.

Husk at bachelor- og specialeemner kun er indledende idéer. Tøv ikke med at kontakte studerende med forslag til ændringer i deres emne, så det passer til jeres fælles interesseområder.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 4: Møde og forvetningsafstemning

Mød studerende

Når den studerende har accepteret din mødeanmodning, er det blevet tid til første møde. Brug samtalen til at høre mere om den studerende samt deres emne og oplæg.

Brug også samtalen til at forventningsafstemme og justere projektsamarbejdet til, så det passer til jeres fælles interesser og behov.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 5: Bekræft samarbejde

Bekræft samarbejde

Efter mødet skal du vurdere, om I ønsker at indgå et samarbejde med den studerende (eller gruppe af studerende).

Hvis alt er som det skal være, godkender begge parter samarbejdet via platformen.

Tillyke! I er nu klar til jeres første projektsamarbejde med en studerende.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 6: Overvej om I vil ansætte den studerende efterfølgende

Ansættelse?

Når samarbejdet er ved at være afsluttet, har I lært den studerende (eller gruppen af studerende) bedre at kende. I kan nu træffe et informeret valg om, hvorvidt der er grundlag for en ansættelse i virksomheden efterfølgende.

Hvis det er et match, kan I nu tilbyde den nyuddannede studerende et job – helt uden betaling til os.

Find samarbejde med universitetsstuderende efter jeres behov og interesser

Som virksomhed kan du på Excelerate finde universitetsstuderende fra alle universiteter i Danmark. Alt efter hvilke studerende jeres virksomhed leder efter, kan I indsnævre jeres søgen.

Hvis I for eksempel leder efter specifikke typer studerende, det kunne være CBS studerende, ITU studerende eller KU studerende, så kan I filtrere jeres søgning til netop disse danske universiteter. På den måde kan I finde præcis de studerende, der opfylder jeres krav og interesser som virksomhed, når I skal lede efter studerende til et projektsamarbejde.

Ud over at I som virksomhed kan søge målrettet efter studerende fra specifikke universiteter, så kan I også søge efter bestemte typer projektsamarbejder. Det kan for eksempel være, at jeres virksomhed søger efter et CBS bachelor- eller specialesamarbejde, et KU bachelor- eller specialesamarbejde eller et ITU bachelor- eller specialesamarbejde.

Har I brug for sparring til at finde de perfekte studerende til netop jeres behov og interesser. Så husk at vores dygtige Excelerate team altid står altid klar til at rådgive og hjælpe jer på vej.

Find universitetsstuderende til projektsamarbejde på Excelerate

Hvad kan virksomheden forvente af et bachelor- eller specialesamarbejde?

Studerende som arbejder hårdt på sit speciale

Generelt arbejder de studerende adskilt fra virksomhedens daglige aktiviteter. Derfor forstyrrer deres specialeskrivning ikke virksomheden.

Tiden dedikeret til interaktion med de studerende er i gennemsnit 1-2 timer hver anden uge i løbet af samarbejdsperioden, som oftest forløber sig over 3-4 måneder. Tiden er dog højst sandsynligt fordelt på flere forskellige medarbejdere til at gennemføre interviews, indsamle data og viden og andre relevante aktiviteter.

Vi foreslår, at I har en dedikeret kontaktperson til at tjekke ind med den studerende/gruppen en gang imellem.

Den gode medarbejder handler ofte om den menneskelige forbindelse. Så I er velkommne til at invitere de studerende til fælles aktiviteter – frokost i kantinen, fredagsbar, teambuilding eller ander arrangementer, der kan hjælpe jer med at lære dem bedre at kende under specialesamarbejdet.

Prøv Excelerate helt gratis

Fordele ved projektsamarbejde med bachelor- og kandidat studerende

Excelerate fungerer som en pre-rekrutteringsplatform, der giver en virksomhed mulighed for at stifte bekendtskaber med potentielle fremtidige medarbejdere. Det gør vi gennem projektsamarbejder – enten bachelorsamarbejde eller specialesamarbejde – hvor I vil samarbejde med universitetsstuderende på deres bachelor eller kandidat.

Igennem et projektsamarbejde kommer I til at arbejde med bachelor- eller kandidat studerende i 3-4 måneder og ser, hvordan de passer ind i virksomheden – både fagligt og socialt. Når specialeskrivningen og samarbejdet slutter, vil I have en omfattende forståelse af, hvem der er det rigtige match for jer.

Som virksomhed får du adgang til en bred vifte af studerende på platformen, der passer til dine behov og interesser. Derudover får du opbygget en kontakt til dem, før de er ude på arbejdsmarkedet. Det kan være, at I er en mindre virksomhed, som leder efter studerende med en specifik viden indenfor et bestemt område, eller måske er I en større virksomhed, der leder efter en studerende med en mere bred og generel viden.

Tilmeld dig Excelerate nu og vælg blandt de bedste akademiske talenter i Danmark.

En studerende til jobsamtale efter endt specialesamarbejde

FAQ om projektsamarbejde med studerende

Hvad er et projektsamarbejde?

Et projektsamarbejde er et samarbejde mellem en virksomhed og en eller en gruppe af studerende. Virksmheden og den studerend, finder sammen et emne og udfordring, som parterne ønsker belyst. I projektsamarbejdet bidrager den studerende med teoretisk viden og værktøjer, hvor virksomhden bidrager med data og professionel sparring fra erhvervslivet. Formålet med projektsamarbejder er at belyse emnet/udfordringen med brugbar viden, som både virksomhed kan bruge direkte og den studerende kan bruge i sin opgave.

Hvorfor er et projektsamarbejde relevant for os, som virksomhed?

Du kan bruge et bachelor- eller specialesamarbejde som en pre-rekruteringsservice. Hvis du kan lide de studerende og ser dem som en potentiel medarbejder i din virksomhed efter samarbejdet er afsluttet, så kan du give dem et ordentligt jobtilbud. Specialesamarbejdet eliminerer den tid og de penge, du normalt bruger på at rekruttere, og det minimerer risikoen for at lave en fejlansættelse.

For det andet får du den nyeste forskning og viden om et emne, der er relevant for din virksomhed, som de studerende vil udføre for dig. Resultaterne af projektet kan i høj grad komme din virksomhed til gavn!

Hvordan tilmelder jeg mig, som virksomhed, på Excelerate-platformen?

Du går til højre hjørne af Excelerate og klikker på “tilmeld“-knappen og udfylder detaljerne. Sørg for at vælge kontotypen “Professionel”, og derfra følger du de angivne anvisninger.

Hvad koster det for mig, som virksomhed, at tilmelde mig og bruge Excelerate?

Det er gratis at tilmelde sin virksomhed. Du kan gennemse alle specialeemner på platformen samt få besked, når nye specialeemner med dine interesser og behov lander på platformen.

Hvis du ønsker at kontakte de studerende bag et bachelor- eller specialeoplæg, skal du have et aktivt Excelerate abonnement. Excelerate abonnementsløsninger:

1) Explorer: Gratis profil – ingen skjulte gebyrer
2) Rising star: 1.500-3.000 DKK/md.
3) Achiever: 4.500-9.000 DKK/md.
4) Ivy league: 10.000 DKK/md.

Læs mere om de forskellige Excelerate abonnementsløsninger.

Hvad forventes der af virksomheden under projektsamarbejdet?

Når du accepterer at deltage i et specialesamarbejde, accepterer du at bruge lidt tid på interviews, levere data og vidensdeling for de studerende. Dette vil dog typisk være fordelt på flere medarbejdere gennem de 3-4 måneders samarbejde. På det første møde bliver du og de studerende enige om vilkårene for samarbejdet, her vil I kunne diskutere de forventninger, I har til hinanden.

Priser

Tilmeld din virksomhed og udforsk alle vores bachelor- og specialeemner fra studerende helt gratis. Når du finder et interessant emne, kan du tilmelde dig et abonnement, der passer jeres behov.

Abonnementsgebyret afhænger af antallet af tokens, I ønsker at abonnere på. Minimumsperioden for et abonnement er 12 måneder. Se alle abonnementsløsninger herunder.

Excelerate abonnementsløsninger

Explorer
Ingen skjulte gebyrer
Gratis profil
Udforsk specialeoplæg
Perfekt til at UDFORSKE specialeoplæg- og emner på Excelerate helt gratis.
Udforsk specialeoplæg
Opret virksomhedsprofil
Kontakt studerende
Inviter studerende til interview
Omdan specialetokens til specialesamarbejder*
Udvidet virksomhedsprofil
Få premium marketing og eksponering
Tilmeld gratis
Rising star
DKK/md.
1.500 - 3.000
1-2 specialetokens pr semester
Virksomheder der stræber efter at blive STARS i ansættelse af kvalificerede dimittender.
Udforsk specialeoplæg
Opret virksomhedsprofil
Kontakt studerende
Inviter studerende til interview
Omdan specialetokens til specialesamarbejder*
Udvidet virksomhedsprofil
Få premium marketing og eksponering
Tilmeld
Achiever
DKK/md.
4.500 - 9.000
3-6 specialetokens pr semester
Virksomheder der vil ACHIEVE gentagende ansættelser af kvalificerede dimittender.
Udforsk specialeoplæg
Opret virksomhedsprofil
Kontakt studerende
Inviter studerende til interview
Omdan specialetokens til specialesamarbejder*
Udvidet virksomhedsprofil
Få premium marketing og eksponering
Tilmeld
Ivy league
DKK/md.
Fra 10.000
7< specialetokens pr semester
Virksomheder der vil opnå top LEAGUE i ansættelse af kvalificerede dimittender.
Udforsk specialeoplæg
Opret virksomhedsprofil
Kontakt studerende
Inviter studerende til interview
Omdan specialetokens til specialesamarbejder*
Udvidet virksomhedsprofil
Få premium marketing og eksponering
Tilmeld

* Gennemsnitslig 1 specialetoken pr samarbejde