Hvordan foregår et projektsamarbejde med studerende?

Excelerate matcher jeres virksomhed med studerende og deres bachelor- eller specialeemne, som I er interesseret i at samarbejde med.

Excelerate faciliterer hele processen op til det punkt, hvor et samarbejde med en studerende er bekræftet. Læs mere om hvordan vi matcher jer med studerende og deres projektemner herunder.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 1: Opret konto

Opret konto

Opret en professionel konto på Excelerate-platformen. Når du har oprettet din konto, forbinder du den med din virksomhed.

Har I endnu ikke en virksomhedsprofil, bliver du automatisk administrator af virksomhedsprofilen, når du forbinder din personlige konto med jeres virksomhed.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 2: Udforsk bachelor- og specialeemner

Udforsk emner/oplæg

På platformen kan I browse og finde emner- og oplæg, som I synes er interessante. Det er 100% gratis og uforpligtende at bruge vores platform til at lede efter emner – uanset om det er bachelor- eller specialeemner.

Excelerate-teamet kontakter jer, når nye emner- og oplæg, der passer til jeres virksomheds interesser og behov, kommer live på platformen.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 3: Inviter til samatale

Inviter til samtale

Når du har fundet et emne, der matcher dine interesser og behov, sender du en mødeanmodning til den studerende via platformen.

Husk at bachelor- og specialeemner kun er indledende idéer. Tøv ikke med at kontakte studerende med forslag til ændringer i deres emne, så det passer til jeres fælles interesseområder.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 4: Møde og forvetningsafstemning

Mød studerende

Når den studerende har accepteret din mødeanmodning, er det blevet tid til første møde. Brug samtalen til at høre mere om den studerende samt deres emne og oplæg.

Brug også samtalen til at forventningsafstemme og justere projektsamarbejdet til, så det passer til jeres fælles interesser og behov.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 5: Bekræft samarbejde

Bekræft samarbejde

Efter mødet skal du vurdere, om I ønsker at indgå et samarbejde med den studerende (eller gruppe af studerende).

Hvis alt er som det skal være, godkender begge parter samarbejdet via platformen.

Tillyke! I er nu klar til jeres første projektsamarbejde med en studerende.

Excelerate matchingprocess for virksomheder step 6: Overvej om I vil ansætte den studerende efterfølgende

Ansættelse?

Når samarbejdet er ved at være afsluttet, har I lært den studerende (eller gruppen af studerende) bedre at kende. I kan nu træffe et informeret valg om, hvorvidt der er grundlag for en ansættelse i virksomheden efterfølgende.

Hvis det er et match, kan I nu tilbyde den nyuddannede studerende et job – helt uden betaling til os.

Find samarbejde med universitetsstuderende efter jeres behov og interesser

Som virksomhed kan du på Excelerate finde universitetsstuderende fra alle universiteter i Danmark. Alt efter hvilke studerende jeres virksomhed leder efter, kan I indsnævre jeres søgen.

Hvis I for eksempel leder efter specifikke typer studerende, det kunne være CBS studerende, ITU studerende eller KU studerende, så kan I filtrere jeres søgning til netop disse danske universiteter. På den måde kan I finde præcis de studerende, der opfylder jeres krav og interesser som virksomhed, når I skal lede efter studerende til et projektsamarbejde.

Ud over at I som virksomhed kan søge målrettet efter studerende fra specifikke universiteter, så kan I også søge efter bestemte typer projektsamarbejder. Det kan for eksempel være, at jeres virksomhed søger efter et CBS bachelor- eller specialesamarbejde, et KU bachelor- eller specialesamarbejde eller et ITU bachelor- eller specialesamarbejde.

Har I brug for sparring til at finde de perfekte studerende til netop jeres behov og interesser. Så husk at vores dygtige Excelerate team altid står altid klar til at rådgive og hjælpe jer på vej.

Find universitetsstuderende til projektsamarbejde på Excelerate

Hvad kan virksomheden forvente af et bachelor eller specialesamarbejde?

Studerende som arbejder hårdt på sit speciale

Generelt arbejder de studerende adskilt fra virksomhedens daglige aktiviteter. Derfor forstyrrer deres specialeskrivning ikke virksomheden.

Tiden dedikeret til interaktion med de studerende er i gennemsnit 1-2 timer hver anden uge i løbet af samarbejdsperioden, som oftest forløber sig over 3-4 måneder. Tiden er dog højst sandsynligt fordelt på flere forskellige medarbejdere til at gennemføre interviews, indsamle data og viden og andre relevante aktiviteter.

Vi foreslår, at I har en dedikeret kontaktperson til at tjekke ind med den studerende/gruppen en gang imellem.

Den gode medarbejder handler ofte om den menneskelige forbindelse. Så I er velkommne til at invitere de studerende til fælles aktiviteter – frokost i kantinen, fredagsbar, teambuilding eller ander arrangementer, der kan hjælpe jer med at lære dem bedre at kende under specialesamarbejdet.

Prøv Excelerate helt gratis

Fordele ved projektsamarbejde med bachelor og kandidat studerende

Excelerate fungerer som en pre-rekrutteringsplatform, der giver en virksomhed mulighed for at stifte bekendtskaber med potentielle fremtidige medarbejdere. Det gør vi gennem projektsamarbejder – enten bachelorsamarbejde eller specialesamarbejde – hvor I vil samarbejde med universitetsstuderende på deres bachelor eller kandidat.

Igennem et projektsamarbejde kommer I til at arbejde med bachelor- eller kandidat studerende i 3-4 måneder og ser, hvordan de passer ind i virksomheden – både fagligt og socialt. Når specialeskrivningen og samarbejdet slutter, vil I have en omfattende forståelse af, hvem der er det rigtige match for jer.

Som virksomhed får du adgang til en bred vifte af studerende på platformen, der passer til dine behov og interesser. Derudover får du opbygget en kontakt til dem, før de er ude på arbejdsmarkedet. Det kan være, at I er en mindre virksomhed, som leder efter studerende med en specifik viden indenfor et bestemt område, eller måske er I en større virksomhed, der leder efter en studerende med en mere bred og generel viden.

Tilmeld dig Excelerate nu og vælg blandt de bedste akademiske talenter i Danmark.

En studerende til jobsamtale efter endt specialesamarbejde

FAQ om projektsamarbejde med studerende

Hvad er et projektsamarbejde?

Et projektsamarbejde er et samarbejde mellem en virksomhed og én eller en gruppe af studerende. Virksomheden og den studerende finder sammen om et emne og/eller udfordring, som parterne ønsker belyst eller løst.

I et projektsamarbejde bidrager den studerende med akademisk viden og perspektiver, hvor virksomheden bidrager med data og professionel sparring fra erhvervslivet.

Formålet med et projektsamarbejde er at belyse emnet og udfordringen med brugbar viden, som både virksomhed kan bruge i organisationen og som den studerende kan bruge i sit afgangsprojekt.

Hvorfor skal en virksomhed indgå et projektsamarbejde med studerende?

Du kan bruge et bachelor- eller specialesamarbejde som en form for præ-rekruttering af studerende.

Når I samarbejder med studerende og og mener at de ville være et potentielt godt medarbejder match i din virksomhed efterfølgende, kan I give dem et jobtilbud. Et bachelor- eller specialesamarbejde eliminerer den tid og de penge, I normalt ville bruge på at rekruttere nyt talent. Desuden minimerer denne form for rekruttering risikoen for at lave fejlansættelser.

Derudover får I som virksomhed indsigt i den nyeste forskning og viden på jeres område eller industri fra et samarbejde med studerende. De studerendes resultater fra deres afgangsprojekt kan biddrage med brugbar viden, som din virksomhed kan bruge.

Hvilke forventninger har studerende til virksomheden i et projektsamarbejde?

Når du indgår et bachelor- eller specialesamarbejde med en eller flere studerende, kan du forvente, at de vil have adgang til forskelligt data og kan få sparring fra jer.

Det kunne for eksempel være i form af interviews, interne dokumenter om virksomheden, og anden data og vidensdeling, de studerende kan bruge i deres opgave.

Vi anbefaler altid virksomheder at prøve at involvere sig så meget som muligt med de studerende i løbet af projektsamarbejdet. På den måde har I mulighed for at se, om de studerende er et match for virksomhed og kan ansættes efterfølgende.

Når I inviterer de studerende til interview kan I her forventningsafstemme og blive enige om vilkårene for samarbejdet. Ofte forløber et projektsamarbejde over 3-4 måneder.

Hvad koster det at bruge Excelerate som virksomhed?

Det er gratis at tilmelde en virksomhed på Excelerate. Du kan gennemse alle bachelor- og specialeemner fra studerende på platformen samt få besked, når nye emner med dine interesser og behov går live.

Hvis du ønsker at kontakte en eller flere studerende med henblik på et projektsamarbejde, skal du have et aktivt Excelerate abonnement. Du kan finde Excelerates abonnementsløsninger herunder:

1) Explorer: Gratis profil – ingen skjulte gebyrer
2) Rising Star: 1.500-3.000 DKK/md.
3) Achiever: 4.500-9.000 DKK/md.
4) Ivy League: 10.000 DKK/md.

Læs mere om de forskellige Excelerate abonnementsløsninger.

Hvordan tilmelder jeg en virksomhed på Excelerate-platformen?

Du går til højre hjørne af Excelerate og klikker på “tilmeld“-knappen og udfylder detaljerne. Sørg for at vælge kontotypen “Professionel”, og derfra følger du de angivne anvisninger.

Priser

Tilmeld din virksomhed og udforsk alle vores bachelor- og specialeemner fra studerende helt gratis. Når du finder et interessant emne, kan du tilmelde dig et abonnement, der passer jeres behov.

Abonnementsgebyret afhænger af antallet af tokens, I ønsker at abonnere på. Minimumsperioden for et abonnement er 12 måneder. Se alle abonnementsløsninger herunder.

Excelerate abonnementsløsninger

Explorer
Ingen skjulte gebyrer
Gratis profil
Udforsk talent
Perfekt til at UDFORSKE talent
og blive matchet med relevante kandidater helt gratis.
Excelerate Talent Matching
Tilføj Talent Matching kriterier
Kontakt matches
Omdan tokens til projektsamarbejder*
Unik virksomhedsprofil på Excelerate.dk*
Premium marketing og eksponering
Tilmeld gratis
Rising Star
kr./md.
1.500 - 3.000
1-2 tokens pr semester
Virksomheder der stræber efter at blive STARS i ansættelse af kvalificerede dimittender.
Excelerate Talent Matching
Tilføj Talent Matching kriterier
Kontakt matches
Omdan tokens til projektsamarbejder*
Unik virksomhedsprofil på Excelerate.dk*
Premium marketing og eksponering
Tilmeld
Achiever
kr./md.
4.500 - 9.000
3-6 tokens pr semester
Virksomheder der vil ACHIEVE gentagende ansættelser af kvalificerede dimittender.
Excelerate Talent Matching
Tilføj Talent Matching kriterier
Kontakt matches
Omdan tokens til projektsamarbejder*
Unik virksomhedsprofil på Excelerate.dk*
Premium marketing og eksponering
Tilmeld
Ivy League
kr./md.
Fra 10.000
6< tokens pr semester
Virksomheder der vil opnå top LEAGUE inden for ansættelse af kvalificerede dimittender.
Excelerate Talent Matching
Tilføj Talent Matching kriterier
Kontakt matches
Omdan tokens til projektsamarbejder*
Unik virksomhedsprofil på Excelerate.dk*
Premium marketing og eksponering
Tilmeld

* Gennemsnitslig 1 token pr projektsamarbejde. Tokens kan købes seperat til 15.000 kr./stk.

* Unik virksomhedsprofil på Excelerate.dk kan købes seperat til 1.000 kr/md.