Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende

Du kan få praktisk erfaring og kompetencer gennem et specialesamarbejde med en relevant virksomhed. Dertil kan du også øge dine chancer for at få et job efter, at du er dimitteret. I hvert fald hvis du som universitetsstuderende bruger Excelerate. Dette er sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende. Læs med, så du hurtigere kan komme i kontakt med mange flere virksomheder.

Katrine Lionett Pedersen
2021-08-10

Med et specialesamarbejde kan universitetsstuderende komme deres jobsøgen i forkøbet og være med til at forme deres fremtidige job. Med Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende kan du komme et skridt nærmere dette ideelle scenarie!

Du kan som universitetsstuderende få en masse praktisk erfaring og kompetencer ved at skrive bachelorprojekt eller speciale for en virksomhed. Som følge af samarbejdet, kan du som universitetsstuderende øge dine chancer for at få et job lige efter at du er dimitteret. Det er nemlig formålet med specialesamarbejdet, at virksomheden bruger projektet som en pre-rekrutteringsservice. Så hvorfor ikke bare tilslut dig Excelerate, upload din specialebeskrivelse og blive set af en masse interessante virksomheder?

Processen trin for trin

Excelerate

Klik på tilmeld dig øverst til højre på vores hjemmeside.

Excelerate

For at oprette en bruger på Excelerate, som universitetsstuderende skal du udfylde logininformation og vælge “Student” account type. Herfter klikker du på “Sign up now”, og du vil blive bedt om at udfylde følgende:

  • Først trin. Personlig information (personal information)
  • Andet trin. Dit interesseområde (area of interest)
  • Tredje trin. Din uddannelse og afsluttende semester (education and graduation semester)
Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du som universitetsstuderende har udfyldt din personlige information, så skal du uploade en specialebeskrivelse. Men for at kunne gøre det, skal du klikke på “Start collaborating”, som du kan finde på dit dashboard:

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Dernæst skal du lave din specialebeskrivelse, hvilket du gør ved udfylde skabelonen. Jo mere detaljeret du kan lave din specialebeskrivelse, des bedre er det. Det er nemlig den, du som universitetsstuderende skal lokke virksomhederne med. Husk at din specialebeskrivelse ikke er synlig for virksomhederne før, at du offentligører det. Du kan altså redigere i den så meget, som du har lyst til. 

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du som universitetsstuderende har fået færdiggjort din specialebeskrivelse, kan du invitere din specialegruppe eller partner til platformen. Hvis du naturligvis skriver dit speciale med andre end dig selv. Det er nemlig vigtigt, at virksomhederne kan se, hvor mange universitetsstuderende de potentielt kan komme til at arbejde med. Når du har inviteret din specialegruppe eller partner til platformen, kan du endelig offentliggøre din specialebeskrivelse!

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du som universitetsstuderende har offentliggjort din specialebeskrivelse, så vil den blive listet i Excelerates dataset. Dermed vil den være synlig for alle de virksomheder, der også har tilsluttet sig platformen.

Hvis en virksomhed er interesseret i dit projekt, vil de sende dig en invitation til et møde. I dette møde skal du som universitetsstuderende præsentere dig selv og dine tanker omkring specialet til virksomheden. Dertil hvordan du ser samarbejdet skal udfolde sig. Derfor skal du egentlig bare være tålmodig og vente på at modtage en mail fra en virksomhed. 

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du har modtaget en mail fra en virksomhed, som er interesseret i dig, skal du tage stilling til om virksomheden kunne være relevant for dig som universitetsstuderende. Vi anbefaler naturligvis, at man altid giver det en chance!

Du kan acceptere invitationen ved at klikke på “Accept invitation” knappen under dine “Negotiations”. Du kan se alle dine samtaler med virksomheder, der har kontaktet dig ved at klikke på “My collaboration” fra menuen:

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du som universitetsstuderende accepterer en invitation til et møde fra en virksomhed, vil du få tilsendt virksomhedens kontaktoplysninger. Og så ligger bolden egentlig hos dig! Du skal naturligvis svare virksomheden for at sætte et møde op, så I sammen kan diskutere specialeemnet og detaljerne for samarbejdet.

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende
Excelerate

Når du (og din specialegruppe) har haft et møde med en virksomhed og I stadig er interesseret i at samarbejde med dem, skal I formelt bekræfte det på Excelerate. Det er først efter at I har bekræftet samarbejdet, at virksomheden kommer til at modtage en mail om det. 

Hvis virksomheden også er interesseret i at samarbejde med jer vil de også komme med en bekræftelse på samarbejdet. Og så vil I omsider få en mail på at specialesamarbejdet er etableret og projektet kan starte!

Tillykke!

Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende

Det her var Sign-up guiden på Excelerate for universitetsstuderende. Nu er du et skridt nærmere på at få et specialesamarbejde op at køre med en virksomhed! Hvis du har andre spørgsmål omkring hvordan du skriver dig op på platformen eller på samarbejdsprocessen, så send os endelig en mail: info@excelerate.dk.