Skriv dit KU bachelorprojekt eller speciale med en virksomhed

På Excelerate kan du som KU studerende finde et samarbejde med en virksomhed helt gratis. Uanset om du leder efter en virksomhed at skrive dit speciale, bachelorprojekt, eller et andet projekt med.

Registrer og upload dit KU speciale- eller bacheloroplæg på Excelerate. Så vil virksomheder, der er interesseret i dit emne, kontakte dig med henblik på virksomhedssamarbejde.

Læs mere om hvordan bachelor- og specialeskrivning med en virksomhed gennem Excelerate fungerer.

Fordele ved specialeskrivning / specialeplads hos en virksomhed som KU studerende

Vælger du at skrive dit speciale i samarbejde med en virksomhed, bliver du gennem Excelerate-platformen introduceret til relevante specialepladser/samarbejder i virksomheder i din fortrukne branche. Det kunne f.eks. være virksomhede så som E-nettet, Transportministeriet, Topsoe, Kyndryl og mange mange flere.

Det er dig som vælger det emne, du gerne vil skrive om, hvorefter du i samarbejde med virksomheden forventningsafstemmer, så projektet bedst passer dine og virksomhedens behov og interesser. Uanset hvilken uddannelse du læser på KU, om det er på din bachelor eller kandidat, er der fordele ved et projektsamarbejde, som KU studerende.

Lander du en KU specialeplads kommer du til at arbejde tæt sammen med virksomheden flere gange om ugen i de måneder, du skriver din afhandling. Mange virksomheder tilbyder også, at du kan sidde hos virksomheden og skrive dit bachelorprojekt eller speciale. På den måde kommer du tættere på virksomheden og ser hvordan, det kunne være at arbejde i netop den afdeling.

Derudover giver en specialeplads dig også adgang til normalt utilgængeligt data, mens du sideløbende opbygger relationer til de ansatte – hvem ved, måske de bliver dine fremtidige kollegaer?

Københavns Universitet

Find inspiration til emner til dit KU speciale eller bachelorprojekt

KU studerende laver specialesamarbejde

Det kan være svært at finde det rigtige emne til dit speciale, uanset om det er et speciale eller et bachelorprojekt. Udfordringen ligger i ikke at vælge et emne, der er for bredt og vagt eller for snævert og specifikt.

Uanset om du overvejer en fremtidig karriere inden for jura, computer science, psykologi, machine learning eller medicin kan du få gode ideer til bachelor- og specialeemner.

For at hjælpe dig med at finde et godt emne til dit speciale, har vi samlet en oversigt over gode KU speciale- og bacheloremner. Find alle emnerne herunder.

KU specialeemner og bacheloremner

Forøg dine chancer for job med et KU projektsamarbejde

At skabe en relation til virksomheder inden du er færdiguddannet, eksempelvis gennem et specialesamarbejde, kan hjælpe til at gøre din overgang fra studielivet til erhvervslivet mere flydende.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser faktisk at størstedelen af virksomheder ender med at ansætte medarbejdere de tidligere har samarbejdet med, dengang de var studerende. Virksomhederne på Excelerate-platformen er nemlig ikke kun interesseret i specialesamarbejder, men også på udkig efter studerende de kan ansætte efter endt studie.

Du kan altså styrke din karriere allerede inden du er færdiguddannet ved at skrive dit speciale i samarbejde med en virksomhed. Som KU-studerende er det helt gratis at tilmelde dig på Excelerate. Måske din bachelor eller dit speciale fører til drømmejobbet når du dimitterer?

KU studerende skriver speciale med en virksomhed

FAQ – KU virksomhedssamarbejde og bachelor/specialeskrivning

Kan alle KU studerende tilmelde sig Excelerate?

Ja! Alle KU studerende i Danmark kan tilmelde sig Excelerate helt gratis. Om du læser din bachelor-, kandidat eller Ph.d. på KU kan du tilmelde dig. Så om du studerer en bachelor i jura eller dansk, eller måske din kandidat i en kandidat i psykologi eller datalogi kan du gøre brug af Excelerate. Din studentertitel og akademiske niveau er altså ikke afgørende, så længe du det er et projektsamarbejde med en virksomhed, som du er på udkig efter.  

Hvad forventer en virksomhed af dig/din studiegruppe i et KU specialesamarbejde?

Når du/I møder virksomheden første gang, kan i forventningsafstemme og tale om rammerne for samarbejdet. På den måde er I sikre på, at både dine og virksomhedens forventninger opfyldes. Når det så er sagt, så husk at det er dit projekt. Så find et emne du synes er spændende og ikke kun noget, som virksomheden er interesseret i. Det er også afgørende, at du informerer virksomheden, om de krav du stiller i forhold til tid og dataadgang for at undgå misforståelser.

Du kan også læse vores guide med tips til at få job efter specialesamarbejdet, hvor fire udvalgte virksomheder fortæller, hvad der skal til, at de ansætter den studerende efter et vellykket specialesamarbejde. Eller find mere inspiration på vores Excelerate blog om hvordan du styrker din karriere.

Hvor langt skal et speciale være KU?

Dette kan variere fra studie til studie. Derfor opfordrer vi dig til at tjekke din fagspecifikke studieordning. Den finder du på studier.ku.dk Men som udgangspunkt afhænger antal sider af antal studerende i gruppen:
1 studerende: Maks. 60 sider
2 studerende: Maks. 90 sider
3 studerende +: Maks. 120 sider

Hvad er en normalside KU?

Som udgangspunkt er en normalside på KU 2400 tegn inkl. mellemrum. Dog opfordrer vi at tjekke den fagspecifikke studieordning i tilfælde af afvigelser.

Hvor finder jeg deadlines til specialet KU?

Du finder svar på diverse afleveringsdatoer på kunet.ku.dk. Her går du ind under ‘Kandidat i…’ dernæst ‘Speciale og andre projekter’. Her kan du finde ‘Overblik over dit specialeforløb’. Her fremgår alle de vigtige deadlines, som er relevante for dit speciale.

Hvad er de formelle krav til specialet KU?

De formelle krav afhænger af, hvilken uddannelse du læser og kan findes på kunet.ku.dk. Du finde de formelle krav under ‘Kandidat i…’ dernæst ‘Speciale og andre projekter’. Herunder finder du ‘Formelle krav til specialet’.