Skriv dit KU bachelorprojekt eller speciale med en virksomhed

På Excelerate kan du som KU studerende finde et samarbejde med en virksomhed helt gratis. Uanset om du leder efter en virksomhed at skrive dit speciale, bachelorprojekt, eller et andet projekt med.

Registrer og upload dit KU speciale- eller bacheloroplæg på Excelerate. Så vil virksomheder, der er interesseret i dit emne, kontakte dig med henblik på virksomhedssamarbejde.

Læs mere om hvordan bachelor- og specialeskrivning med en virksomhed gennem Excelerate fungerer.

Fordele ved specialeskrivning / specialeplads hos en virksomhed som KU studerende

Vælger du at skrive dit speciale i samarbejde med en virksomhed, bliver du gennem Excelerate-platformen introduceret til relevante specialepladser/samarbejder i virksomheder i din fortrukne branche. Det kunne f.eks. være virksomhede så som E-nettet, Transportministeriet, Topsoe, Kyndryl og mange mange flere.

Det er dig som vælger det emne, du gerne vil skrive om, hvorefter du i samarbejde med virksomheden forventningsafstemmer, så projektet bedst passer dine og virksomhedens behov og interesser. Uanset hvilken uddannelse du læser på KU, om det er på din bachelor eller kandidat, er der fordele ved et projektsamarbejde, som KU studerende.

Lander du en KU specialeplads kommer du til at arbejde tæt sammen med virksomheden flere gange om ugen i de måneder, du skriver din afhandling. Mange virksomheder tilbyder også, at du kan sidde hos virksomheden og skrive dit bachelorprojekt eller speciale. På den måde kommer du tættere på virksomheden og ser hvordan, det kunne være at arbejde i netop den afdeling.

Derudover giver en specialeplads dig også adgang til normalt utilgængeligt data, mens du sideløbende opbygger relationer til de ansatte – hvem ved, måske de bliver dine fremtidige kollegaer?

Københavns Universitet

Find inspiration til emner til dit KU speciale eller bachelorprojekt

KU studerende laver specialesamarbejde

Det kan være svært at finde det rigtige emne til dit speciale, uanset om det er et speciale eller et bachelorprojekt. Udfordringen ligger i ikke at vælge et emne, der er for bredt og vagt eller for snævert og specifikt.

Uanset om du overvejer en fremtidig karriere inden for jura, computer science, psykologi, machine learning eller medicin kan du få gode ideer til bachelor- og specialeemner.

For at hjælpe dig med at finde et godt emne til dit speciale, har vi samlet en oversigt over gode KU speciale- og bacheloremner. Find alle emnerne herunder.

KU specialeemner og bacheloremner

Forøg dine chancer for job med et KU projektsamarbejde

At skabe en relation til virksomheder inden du er færdiguddannet, eksempelvis gennem et specialesamarbejde, kan hjælpe til at gøre din overgang fra studielivet til erhvervslivet mere flydende.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser faktisk at størstedelen af virksomheder ender med at ansætte medarbejdere de tidligere har samarbejdet med, dengang de var studerende. Virksomhederne på Excelerate-platformen er nemlig ikke kun interesseret i specialesamarbejder, men også på udkig efter studerende de kan ansætte efter endt studie.

Du kan altså styrke din karriere allerede inden du er færdiguddannet ved at skrive dit speciale i samarbejde med en virksomhed. Start din karriere som KU studerende helt gratis ved at tilmelde dig på Excelerate. Måske din bachelor eller dit speciale fører til drømmejobbet når du dimitterer?

Få tips og råd om hvordan du styrker din karriere på Excelerate karriereblog.

KU studerende skriver speciale med en virksomhed

FAQ – KU projektsamarbejder gennem Excelerate

Find ofte stillede spørgsmål og svar herunder om KU projektsamarbejder og praktisk information om at skrive bachelor og specialeprojekt på KU. Fandt du ikke dit svar? Skriv til os på: info@excelerate.dk.

Kan alle KU studerende finde projektsamarbejder på Excelerate?

Ja! Alle KU studerende kan tilmelde sig og bruge Excelerate helt gratis. Uanset hvilken KU bachelor- eller kandidatuddannelse du læser.

Hvad forventer virksomheder i et KU bachelor- eller specialesamarbejde?

Det er forskelligt hvad en virksomhed forventer i et projektsamarbejde med KU studerende. Sørg for at forventningsafstem med virksomheden fra start, så rammerne og forventninger for samarbejdet er på plads inden i går i gang med samarbejdet.

Hvor mange normalsider skal et speciale være på KU?

Det maksimale antal sider for din KU specialeopgave afhænger af din uddannelse og antallet af personer i din specialegruppe.

Her er en oversigt over standard antal sider for et KU speciale:
1 studerende: Max. 60 sider
2 studerende: Max. 90 sider
3+ studerende : Max. 120 sider

Maksimale antal normalsider for dit KU speciale kan variere afhængigt af din studielinje. Find max antal sider på dit specialeprojekt for din uddannelse på studier.ku.dk.

Hvad er de formelle krav til KU speciale?

De formelle krav afhænger af, hvilken uddannelse du læser og kan findes på kunet.ku.dk. Du finde de formelle krav under ‘Kandidat i…’ > ‘Speciale og andre projekter’. Herunder finder du ‘Formelle krav til specialet’.

Hvad er en normalside på KU?

Som udgangspunkt er en normalside på KU 2.400 tegn inkl. mellemrum. Dog opfordrer vi at tjekke den fagspecifikke studieordning i tilfælde af afvigelser.

Hvor finder jeg deadlines til specialet på KU?

Du finder svar på diverse afleveringsdatoer på kunet.ku.dk. Her klikker du på ‘Kandidat i…’ > ‘Speciale og andre projekter’. Her kan du finde ‘Overblik over dit specialeforløb’. Her fremgår alle de vigtige deadlines, som er relevante for dit speciale.